Geplaatst op 20 februari 2018
Taak voor mondhygiënist om onderliggende ziektes in beeld te brengen
Wederom een goed argument om niet te wachten op Bleeding on Probing maar in een eerder stadium al gebruik te maken van de Periosafe-speekseltest. Je kunt dan mogelijk enkele jaren eerder de ontwikkeling van parodontitis ontdekken.

 
Parodontitis kan mede veroorzaakt worden door een andere, ernstige ziekte. Er moet daarom altijd onderzocht worden waarom een patiënt parodontitis ontwikkeld heeft. Wijnand Teeuw gaf tijdens de themadag Up-to-date van Quality Practice Mondhygiëne inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van parodontitis. Hij lichtte een en ander toe aan de hand van twee afbeeldingen: een vraagteken en een volumeknop.

Lees via deze link het gehele artikel van Dentalinfo.nl

Over W.P. van der Schoor

Peter van der Schoor is tandarts implantoloog en docent op het gebied van orale implantologie. Peter geeft sinds 1986 cursussen en voordrachten in binnen- en buitenland en wordt veelvuldig geraadpleegd als trouble shooter voor diverse implantaatsystemen.
Lees meer
  • Soms kunnen peri-implantaire infecties als ‘peri-cementitis’ beginnen. De primaire oorzaak van de ontsteking is dan niet plaque, maar cement dat onder een gecementeerde kroon blijft zitten. 
  • Socket preservation and immediate placement of an implant in an infected site in the anterior region – a Case Report (2014)