Geplaatst op 4 december 2020
  • De opleiding Starten met Implantologie duurt 6 dagen en is bedoeld voor de algemeen practicus die zelf eigen patiënten wil leren implanteren. Het is aan de cursist hoeveel patienten hij/zij wil implanteren onder begeleiding in zijn/haar praktijk

Cursusdata
Dag 1 Donderdag 2 september 2021
Dag 2 Vrijdag 3 september 2021
Dag 3 Woensdag 8 september 2021
Dag 4 Woensdag 15 september 2021
Dag 5 Donderdag 16 september 2021

Omschrijving
Ontdek waarom implantologie thuishoort in de algemene praktijk!

Deze praktijkgerichte 6-daagse cursus en is voor de algemeen practicus die zelf patiënten wil leren implanteren. De combinatie van theorie, hands-on, meekijken en zelf implanteren onder leiding van ervaren docenten, geven je een compleet beeld van het specialisme implantologie. Je leert wat er mogelijk is in de implantologie en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.

Aan de hand van allerlei casussen, leer je hoe je patiënten succesvol kunt implanteren. Je kunt ook het leertraject ingaan met je eigen patiënt casussen. Ook na de cursus kun je bij ons terecht met je vragen!

Onderwerpen
  • Kennismaking met Implantologie, implantaatsystemen, instrumentarium en prothetiek
  • Patiëntenselectie en management
  • Implanteren administreren
  • Tot een verantwoorde indicatiestelling, prognose en planning komen
  • Voorzorg en Nazorg
  • Risico management, het herkennen van valkuilen

Hands-on
  • Hechten
  • Implanteren op kunstkaken
  • Dag meekijken en assisteren in de verwijspraktijk van de docent

Leerdoel
Na het volgen van deze cursus kun je zelfstandig starten met implanteren, met name: eenvoudige overkappingsprothese onderkaak, eenvoudig kroon en brugwerk zijdelingse delen en enkelvoudige tandvervangingen.

Dag 7 - Implanteren op locatie (optioneel)
Om de eerste stap te zetten, bieden wij optioneel een implantologiedag aan in je praktijk met je eigen patiënten onder begeleiding van één van onze docenten. Heb je geen eigen praktijk? Dan kun je ook je patiënt implanteren in onze verwijspraktijk.
De kosten voor implanteren op locatie zijn € 2.500,00 per dag; exclusief materiaalkosten. De implantoloog neemt zijn eigen materialen, instrumentarium en accessoires mee.

Voor wie?
Tandartsen

De opleiding is implantaat-onafhankelijk; tijdens het opleidingstraject wordt gedoceerd met implantaten van Zimmer®Biomet.

Docenten

Drs. Peter van der Schoor
Algemeen practicus en implantoloog, NVOI geaccrediteerd

Drs. Jos Deurloo
Algemeen practicus en implantoloog, NVOI geaccrediteerd
 

Over W.P. van der Schoor

Peter van der Schoor is tandarts implantoloog en docent op het gebied van orale implantologie. Peter geeft sinds 1986 cursussen en voordrachten in binnen- en buitenland en wordt veelvuldig geraadpleegd als trouble shooter voor diverse implantaatsystemen.
Lees meer